| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Loni v létě se totéž stalo dceři (12 let) v Řecku, dva dny před odletem domů. Dost jsem vyšilovala, člověk si připadá beznadějně, hlavou se mi honilo kde co, na lince evropské pojišťovny nám radili nesmysly typu, že máme jet okamžitě na místní kliniku, aniž by mi byli schopni říct, co tam s dcerou budou dělat. Nakonec mě napadlo zavolat naší dětské doktorce. Uklidnila mě přesně v duchu, jak už zde někdo psal..jehla by musela být čerstvě použitá, mikroorganismy potřebují k přežití vlhko, v horkém písku nemají víceméně šanci přežít, rozhodně je větší riziko píchnout se o jehlu někde ve vlaku než na pláži. Ránu jsme vydesinfikovali, po příletu do ČR jsme šly ihned na odběry - jsme z Prahy - zde je speciální ambulance pro popíchané jehlou v nemocnici na Bulovce. Museli jsme celkem na 4 odběry, než nám po půl roce definitivně napsali, že je dcera zdravá. První odběr se dělá na hepatitidu B, zda máte protilátky, pak následovaly testy HIV, žloutenku C atd. Jehlu jsem měla taky schovanou, ale hodila jsem ji u paní doktorky do 5l láhve od okurek, má v ambulanci velkou sbírku, říkala, že dodatečně se z takové jehly nedá zjistit nic, nemá cenu ji vozit domů.
Tak držím palce, ať dobře dopadnete.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.