Přidat odpověď
Monty díky, takže u tebe druhý stupeň. A u tebe "U školky ale platí bez výjimky."
Ok.
Je to opravdu úplně jiný přístup. Mně je barva hlavy ukradená i u školkového dítěte - asi bych tedy nebarvila (na to jsem líná, vyvíjet úsilí za tímto účelem), to by si muselo vyjednat někde a uškudlit z kapesného či dárků na náklady (třeba i tak: zmrzlinu nechci, ale dej mi tu dvacku, střádám na barvu),
ale mám to přesně jak jsi psala: "je mnohem důležitější to, co je v hlavě než na ní" a to v jakémkoli věku.
A žádné šrouby jsem neuvolňovala, protože skoro nic utaženo nebylo - jen pár základních pravidel, přes které nejel vlak, a do těch rozhodně lak nepatřil.
Tedy spíš "jdu" po tom, o čem se rozhoduje, respektive v čem je dítě vedeno, vychováváno, a co je ponecháváno na jeho libovůli, než o věku.
Co je na hlavě je mi jedno v jakémkoli věku,
chování (např. i nakládání s penězi včetně vlastních) mi není jedno v žádném věku. Samozřejmě za dospělé dítě nemohu nic rozhodnout, ale nadále se vyjadřuji k tomu, co (ne)dělá, a dítě (i dospělé) bere můj názor v potaz.
Předchozí