| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Přilepím třeba sem. Já sama pocházím z hodně chudých poměrů, peníze se u nás řešily denodenně, resp hlavně jejich nedostatek. Já sama jsem odešla z domu úderem osmnáctého roku a od té doby se živím sama. Doma nicméně děti učíme, že ne vše je automatické a zdarma, podařilo se nám docílit toho, že např střelnice u kolotočů je nechávají naprosto chladnými, protože se tam dají koupit jen šmejdy, co nic nevydrži, dost se je snažím naučit hodnotu peněz. Doma řešíme, co kolik stojí a jak dlouho na to musí zaměstnanec dělat, příp., jak dlouho mu bude trvat, než na to ušetří.
S dítkem jsem se domluvila na stovce týdně, ovšem s tím, že si z té částky bude i financovat autobus do zušky, zbytek bude uložen v pokladničce s jeho jménem, od které ale já budu mít klíček a potřebné peníze mu vydám, když mi řekne, na co je potřebuje. (Takto budu řešit výdělky z muzicírování, jiný výdělek, který ještě má je nahodilý a tam je mi jedno, jak s ním naloží, to mu kontrolovat nehodlám).
Tím, že demokraticky řešíme větší výdaje a snažím se u rozhodování větších výdajů vyslechnout i názory všech našich dětí, příp jim vysvětlit, proč to nepůjde tak, jak si to představují, tak děcka mají celkem přehled.
Kluci ty prachy nemají zadarmo, aby se dostali tam, kde jsou, museli vynaložit dost úsilí a píle.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.