Přidat odpověď
dISKUZI jsem nečetla. My teda máme dvoupatrový dům, jedno patro cca 200m2. S klidem pomáhají děti, už jsem to tu psala, vyhlašuju aktivní hodinovku. Po vyhlášení jedno dítko vyndává věci ze sprchy a stříká sajrajty do záchodů a van (záchody máme 4), druhé sundává povlečení a nese do prádelny, třetí porovnává v obýváku věci a utírá prach. Potom si děcka porovnávají pokoje, já mezitím vydrhnu a umyju koupelny a jdu utírat prach v pokojích, jedno z dětí mezitím nandává šampony zpět v koupelně tak, jak to bylo předtím, další mezitím vyklízí a naklízí myčku, potom co poutírám prach v pokojích jedno dítko vysává a já mezitím douklízívám kuchyň, další dítko mezitím zametá schody a přesně po hodině děcka končí, mně ještě zůstávají podlahy k umytí a prádlo. Tu hodinu jede každý jako šroubek, jsou potřeba dobré manažerské schopnosti, když a tebou dítko přijde jako hotovo, tak pro něj mít hned nachystanou další práci, protože jak zazvoní po hodině časovač, děcka mají volno. (+ teda nepočítám pomoc na zahradě, mluvím jen o úklidu baráku). Naprosto nám to takto vyhovuje. V týdnu dle potřeby jsou patnáctiminutovky. Děcka jsou tak učené odmalička, cca od dvou a půl roku.
Předchozí