Přidat odpověď
moje dcera asi nejsou klasičtí mimoňové, nejstarší má tedy prpblém s pravou stranou, je na ni neobratnější. Kolo dávají obě dávno, jedna od pěti, druhá od čtyř. Tkaničky snad nejstarší ano, ale neutáhne je pořádně.
co se té školy týče, dávala jsem dceru ze školy zaměřené an výkon v březnu první třídy do montessori s 16 dětmi. Letos to už nebylo moc montessori, ale počet dětí zůstal, plus mají ve třídě asistenta pedagoga. Příští rok to bude ještě míň montessori, ale některé výhody snad zůstanou. Dcera měla teď ve druhé třídě IVP a myslím, že ho bude mít i ve třetí. V podstatě to znamenalo třeba, že když učitelka ostatním dětem diktovala příklady a ony měly psát jen výsledek, dcera měla příklady předepsané, protože se na to nedokázala usoustředit. U písemek apod měla více času. Je hrozný nervák. Pro mě ale bylo podstatné, aby do školy chodila ráda.
na druhou stranu se s realitou střetla třeba v ZUŠce na postupkách z klavíru. To až mě zaskočilo, kolik nevů z toho bylo. Učitelka jí začala tak dva měsíce dopředu strašit, dva týdny před už to hraničilo trochu s hysterií, před samotnýma zkouškama všude běhaly samé vynervované děti a vynervovaní učitelé. Fakt jsem si říkala, že ji snad odhlásím. Ale nakonec měla radost z výsledku, tak jsem si řekla, že trochu neprotektivního přístupu jí neuškodí.
Předchozí