Před časem jsme přišli na to, že sejra od jedný sousedky, kravskej, takovej ten, co se mu říkává "mladej" (nevím jak v Česku, prostě bílej, nezralej) je výbornej, má takovej zvláštní šmak.
Jinak miluju jehněčí, mám rád jídla z mletýho masa, ale nesmí to bejt klasický český (semletej odpad), prostě normální maso, namletý. Mám fakt rád saláty, mám rád zeleninový polívky z masovýho vývaru (žena ho vždycky z vaření masa chytře schová), pečený ryby, hrachovou kaši (ne tu ze školní jídelny), fazole, žitnej chleba, tvaroh (žena mi dělá tvaroh z mlíka od sousedů - ten se úplně rozplývá!!! s nakrájeným ovocem nebo rozinkama - jo, život bez rozinek pro mě není život a když poslední řetězce přestanou prodávat půlkilový balení, půjde to se mnou z kopce), dobrý sejry (což je Česku problém, ale nouze naučila i Dalibora housti). A mlíko. To asi ve velkým moc zdravý není, já ho piju ve velkým, svůj život dělím na období, kdy nebylo mlíka do sytosti a období, kdy ho je do sytosti. Zakysaná smetama... samotná, ale jím ji často jako pochoutku a to si do ní dávám marmeládu. Což je ovšem i fruktóza, mimo jiný