Na mě byla matka taky sem tam drsná a když je v současnosti nespokojená až naštvaná moje manželka (a to je dost často), tak to taky beru osobně a stahuju se do mlčení (stonewalling), což je forma obrany.
Jako ideál vidím naučit se nespokojenci empaticky naslouchat, jenže k tomu musí být člověk nejdřív sám "ve formě". Třeba díky sledování vlastního dechu nebo zaměření se na potřeby svoje a/nebo nespokojence. Ale chce to trénink.
A hlavně mi přijde důležité mít se rád, i když spoustu situací (zatím) nezvládám a třeba ani nikdy nezvládnu. Čili sebepřijetí.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.