Trvanlivé potraviny "do zásoby" mám, rýže nám došla snad jednou v životě, těstoviny snad nikdy (akorát třeba výjimečně musím udělat vrtule, když by se hodily špagety a tak), cukr, sůl, mouka, olej, rajčata v plechovce, trvanlivé mléko, koření, sušené houby, sterilované okurky a tak, to bychom měli. Nějaké maso v mrazáku většinou taky, ale kdyby se najednou "nahrnulo" 7 a více lidí na oběd, tak bez nákupu bych musela třeba vytvořit nějaké "maso 3 barev" nebo podobnou směsku
V lednici je snad vždycky máslo, tvrdé sýry, nějaká trvanlivá šunka, kečup a hořčice (ale ta je obvykle prošlá, když bych ji chtěla použít :-(), smetana ... Vejce často dojdou, resp. zbývá třeba jedno a tak. Zeleninu máme skoro vždycky nějakou, ale rozhodně ne jakoukoliv, stejně ovoce, jogurty. Bydlíme v Praze, nakoupit můžu téměř kdykoliv, domácí výpěstky vlastní nemáme a ty od babiček obvykle sníme u nich. Dokud jsem byla na mateřské, vařila jsem víc a občas i nějaké porce zamražovala, to už teď moc nehrozí. Když je nouze nebo jsme líní, jdeme jíst do restaurace (i s návštěvou)