Svéčková s rejží???
To mi připomíná, jak mi někdy v 90 letech někdo hostil gulášem s tatarkou
Knedlík je nejfenomenálnější potravina na světě, aniž by to mělo etický odpich (jako třeba maso) rozděluje to národy, společenské vrstvy, rodiny
Jako mládě jsem se je dlouuuho učila, i mouku jsem nahřívala na teplotu mléka. No, možná 10 let mi to trvalo.
Líbí se mi, jak mí Francouzi neřeší 5-6, ale sežerou jich klidně 12, právě ke svíčkové.
Já držím status "Umím, vařím, jsem de mode", myslím, že je to užitečná potravina, vajíčkem a mlékem hodnotnější než běžná příloha a navíc je máme rády na vajíčku.
Když jsem kdysi chtěla sofistikovaně řešit svou nadváhu, obezitolog mi to je k mému překvapení nezakázal. Posléze jsem pochopila, že sice mají vyšší GI, ale jsou na tom všestranně lépe než adorované těstoviny.
Ale moje máma
umí stejně lepší