Přidat odpověď
Monty, naše děti třeba vedeme k tomu, aby počítaly s tím, že majetek do začátku nedostanou. Z hlediska pracovního jsem se bohužel velmi často setkávala s tím, že rodiče se mohli sedřít jen, aby potomkovi dali byt do startu a pro potomka to většinou znamenalo velmi málo jako stylem "to přece byla jejich povinnost". A tímto způsobem to pokračovalo dál, mladí si zvykli na to, že natažené ruce jsou přece normální a staří "musí pomáhat".
Taky jsme měli holou prdel, jediné, co jsem do začátku dostala, tak byly v 18 peníze z pojistky po zemřelém otci. No, holt jsme dřeli, abychom měli. Docela nás to s manželem spojilo, děti ale vedeme k tomu, že nic není zadarmo.
Moje matka před třemi lety prodala dům. Z prodeje domu jsem já sama nedostala ani korunu. Nabytých peněz si rozumně užívá, jezdí s nějakým vdovským spolkem po výletech a dovolených.
Ale obdobně to ve stáří plánuju udělat i já. Děti se snažím vychovat slušně, ale až se o sebe budou umět samy postarat, budu mnohem víc myslet na sebe. Na druhou stranu je fakt, že po naší smrti jim s největší pravděpodobností zbyde několik nemovitostí v menším městě. Ale ne to startu, z pronájmu těch nemovitostí plánuju strávit spokojené stáří.
Předchozí