| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

no ale při růžovce můžeš na jídlo taky reagovat. nevím, jestli se prokazuje i stěrem, ten mi nikdy nedělali, spíš opravdu podrobné prozkoumání pod zrcadlem. růžovku naopak některá jídla zhoršují, nemusí to znamenat alergii - typicky čokoláda, káva, vůbec horké nápoje, ostré, ...
jinak růžovka jen tak nezmizí, resp se nevyléčí, pokud ji máš, máš ji navždy, je to stav kůže, ale různě se mění samozřejmě její projevy. mívám období, kdy mám tváře a potažmo celý obličej v pořádku, a pak se mi z ničeho nic objeví suchý flek na tváři, a ten buď zmizí, nebo nezmizí a ještě se rozšíří. no a pak mám obličej, kdy se mi vyraší brada apod (v reakci na období cyklu).
určitě nic nezkazíš tím, když si pořídíš kosmetiku určenou přímo na růžovku, z franc. komsmetiky je to la roche possay - řada rosaliac (jejich micelární gel je super, není parfemovaný, osobně mi nijak nevadil, nedráždí, a čistí pleť dobře), pak Avene (antirougerous), a Bioderma.
důležitá je i péče o pleť, čistit opravdu jemným čističem (ten rosaliac od la roche je super, ale vol řadu rosaliac, není parfemovaná, i to tě může dráždit), dostatečně hydratovat. jo a používat spf, denně, i když je zrovna pod mrakem (já využívám občas CC krémy s spf, nebo jen krém s spf, nebo pak make up s spf). tohle všechno jsou věci, které dodržuj i pokud nemáš růžovku, platí obecně, ale u růžovky zvlášť.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.