Kornelia, mám vlasy pod pás. Já tedy spíš zápasím s tím, že je jich málo, ženy z obou stran (od otce i matky) trpěly androgenní alopecií a u mne se to sešlo... To, co mi na hlavě zbývá, je celkem pěkné, netřepí se to, vlasy jsou hladké a lesklé. Nikdy jsem je nebarvila kromě vymývacích přelivů, nežehlím, netrvalím, nefénuji. Ostříhat je nechci, jen proto, že si někdo myslí, že už se to k mému věku nehodí, rozevláté kolem hlavy už ale taky nejsou to pravé. Navíc v práci musím nosit čepičku. Nosím tak většinou drdoly, dnes je k mání tolik různých pomůcek, na které vlasy namotám nebo cop stočím kolem ruky a celý připnu. Různé drdoly jsou celkem elegantní, inspiruji se třeba u BlaHo na Streamu.
Různé oleje mám taky, je pravda, že na vymytí musí být celkem agresivní šampon. Ty dnešní, na každodenní použití, jsou adekvátně jemné a šetrné, protože za den se na vlasech tolik mastnoty nasbírat nestačí. Opravdovou mastnotu ale vymýt nedokážou, na to je třeba starý dobrý kopřivový či březový se silou čističe na vany
nebo adekvátní k oleji (mám oba od indického výrobce). Ale třeba poškozené vlasy olej vypijí a nebude toho třeba tolik smývat...
Jinak uvažuji o 3D střihu. Dělá ho jedna známá, má na to speciální školení, střih trvá dlouho, ale když ostříhala naši společnou kamarádku s dlouhými vlasy, vypadalo to a vydrželo pěkné dlouho.