Přidat odpověď
Dadyno, já jsem možnost celodenně pečující osoby taky využila, měla jsem nárazovou brigádu stylem někdy v práci, někdy doma, nechtěla jsem být na úp, protože jsem studovala a práci si chtěla najít po dostudovaní. Dítě ve školce, ve dnech kdy jsem byla doma tam byl jen na dopoledne, ve dnech, kdy jsem byla v práci a babička nemohla vyzvednout jsem prostě přetahovala. Bylo to párkrát. Nikdy nikomu jsem nemusela vysvětlovat jak to mám a už vůbec ne učitelkám ve školce. Ty jen chtěli kontaktní údaje, jména osob, které můžou vyzvedávat a kdy bude dítě chodit domů. A rozhodně nikdo nemusel obhajovat svoje rozhodnutí.
Tak netuším, jak mohla učitelka matku "napráskat", snad že jí to ve své důvěřivosti řekla.
Pochybuju, že pojištovny samy od sebe budou chodit kontrolovat družiny a školky, jestli tam dítě není náhodou o hodinu dýl. Já jsem ale posera, kdyby dítě mělo být v družině denně, tak bych se bála, že se na to přijde. Při občasné docházce bych si z toho hlavu nedělala. Je otázka, jestli bude dostatečné se obhajovat tím, že dítě je sice formálně přihlášeno, ale nechodí. Jak to dokáže? Že si vezme družinářku za spojence a ta její slova potvrdí? Je to dostačující? Já bych asi pro jistotu dítě do družiny nepřihlásila.
Předchozí