Tak to je zajímavé zjištění - skoro samí neplýtvači a nezbytkovači a zužitkovávači zbylých brambor
Z jiných diskusí jsme měla spíš pocit, že vyhazování jídla stylem "letí to do koše" je běžné.
A jak je to u nás - u nás taky vařené jídlo moc nezbývá a když tak se dojí později. Z brambor dělám taky selskou omeletu, ale spíš, když se to hodí jako večeře pro někoho, ne jen proto, aby se zužitkovaly, to se nevyplatí, protože do toho pak jdou i dražší potraviny, takže jen tehdy, když to opravdu někdo bude jíst.
Trochu to narušuje dcery přítel, ten je celkem nedojídač, i když jí hodně, ale prostě některá jídla mu nechutnají a je zvyklý na jinou kuchyni a má zvyk tu nedojedenou porci už nějak znehodnotit, rozvrtat, že se to zužitkovat ani nedá. Přitom dostane obvykle nejlepší kousek.
Ale mě rozčiluje tohle, přitom při své chaotičnosti nedokážu uhlídat nespotřebovné potraviny v lednici a to jsou pak škody větší. Ale o tom, co sama koupím, mám přehled, jenže oni si i ostatní kupují pro sebe a to pak často nechají být a zapomenou na to. Naše domácnost je jeden velký chaos. Dcera s přítelem jsou taková napůl oddělená jednotka, ale často jí i naše jídlo, ale předem se to neví...