Přidat odpověď
Kudlo,
tak to "chcíplo kvůli tomu zvíře" mám taky a stejně se to děje, třeba v tescu zbývá pravidelně i po slevách o 75% hodně zvěřiny - ono je to maso dost drahé i tak a balené po malých kouscích a lidi neví, co s tím. Párkrát jsem to koupila, udělala z toho guláš a žádný extra zázrak. Asi by toho měli objednávat míň, když to zbývá pravidelně, ale je otázka, jestli pak budou míň těch zvířat zabíjet.
Ony jsou vůbec různé modely. Třeba u tchánů se vždycky vařilo hodně, samé maso, dávalo se s tím hodně práce a stejně se velká část vyhodila. Dobré maso se dávalo jen chlapům, k obědu i večeři, ženské dojídaly jen zbytky, když zbyl pěkný kus masa, schovalo se to do lednice, ale to už nesnědl nikdo, protože ohřívané donedávna striktně odmítali a za 3 dny to letělo praseti a psovi. Často se vyhodily ty nejlepší kousky, protože ty horší tedy snědly ženské. A když se pekly třeba kuřecí čtvrtky, všechny stejné, tak si tchyně nevzala nic a pak se 2 celé čtvrtky hodily psovi. Nebo guláš - v lednici zbyly tak 2 porce, ale už k němu nebyl knedlík a údajně už to byla samá omáčka a málo masa - letělo to, přece to nebudou jíst s bramborem nebo chlebem. Ale levný salám s chlebem k večeři jim nevadí.
Předchozí