To je strašně individuální - podle tvaru obličeje, kvality vlasů atd....těžko radit, ale 40+ rozhodně není nějaká pomyslná "hranice" - snad pro cokoliv...
mně bude 45 a poslední 4 roky si nechávám růst dlouhý vlasy - mám je v daleko lepší kvalitě než zamlada po dvacítce...teď je tolik přírodních kvalitních přípravků a já si vlasy opravdu hýčkám a rozmazluju. Délku už mám víc než do půli zad a údržba je DALEKO MÉNĚ náročná než s krátkými vlasy - teď vůbec nechápu, jak jsem víc než 10 let ráno kulmovala, lakovala atd...a vstávala o 15 minut dřív, abych to stihla!!!
Teď ráno pohodička - pořádně rozčešu tangle teezerem, sepnu nebo jinak upravím (cop) a jdu!!
Používám čistě přírodní kosmetiku a barvení - šampony Khádí, henna a bylinné zábaly (Henné Color, prášek Amnla, henna Lambda - Five Fives), míchám si různé směsi (barvící i nebarvící), přidávám kvalitní oleje (meruňkový, mandlový, jojobový), umývám 3x týdně a do vlhké pokožky vmasíruju trochu lopuchového výluhu a Rozmarýnového vlasového tonika (Weleda).
Svoje vlasy si hýčkám
- nosím "falešný" culík nebo ten + sepnutý v týle, miluju francouzský cop!! - to je člověk na celý den upravený