Přidat odpověď
Monty, já ale nereagovala na to, že kližka není univerzální. Já reagovala na tyhle nesmysly
"Kvalitní potravina přece není kližka, ale třeba svíčková (druh masa, ne pokrm se zeleninovou omáčkou na smetaně). Jenže v Česku se v kuchyni prostě hledí hlavně na cenu. Chceme pořádně velkou porci a za "slušnou cenu". Výsledkem je, že se dnes cpeme věcmi, které se dřív na vesnické zabíjačce buď házely psům a nebo je coby výslužku dostali chudší sousedé. Princip levné odpadkovitosti se v Česku časem rozšířil i na nápoje, pečivo, cukrovinky, pochutiny… Kilo tlačenky bude vždy zákonitě levnější než kilo vyzrálého masa na T-bone steak. Ale dobře nám tak – dokud budeme místo občasného T-bone steaku obden jíst laciné věci, budeme tak nějak lacinější i my sami. "
Zdroj: http://g.cz/16-duvodu-proc-cesi-jedi-odpadky/
Předchozí