Přidat odpověď
Ja vim, jentak.
Pisu o tom hlavne kvuli tak rozdilnemu pohledu na ruzny potreby jeste dneska - po par generacich. Ja vim, jak lidi myslej jinak na venkove a jak jinej vztah maji treba k nejakymu vlastnictvi (schvalne nepisu "majetku"), nebo co ocekavaji od svych deti, do ceho se muzou/smeji/maji pravo vmesovat a tak..
Pred nekolik a ny jsme diskutovali, jak ja porad vim vsecko nejlip atd atd, protoze ziju jinde a porad neco porovnavam a "vnucuju". Takze k tomu bych chtela pridat, ze to neni jenom tim, ze kolem sebe za ta dlouha leta tady vidim, jak se co muze delat jinak. Ja uz jsem v tom totiz kdysi sama vyrostla v ty Praze. A ne proto, ze jsem vyrostla v Praze, ale i proto, ze moje maminka a jeji sestra a svagrova byly na svou dobu hodne jiny a vychovavaly nas celkem dost jinak uz tehda. Hlavne moje maminka mne podporovala ve vsem, co sama nemela moznost delat. Proste ja jsem vyrostla v presvedceni, ze muzu a zvladnu vsecko, co zvladnout chci, a nikdo mi to nevymluvi. V tom jsem podporovala i svoje deti. Takze ten pohled, co by se melo/nemelo a ulehcovat stylem=davat financni podpory ap. ja vubec neznam. Tu moznost jsme nikdy nemeli a co kdo z nas ma, to ma svou zasluhou. Tak nak.
Předchozí