Jak tu to tak čtu, nikdo nikdy takové hnusy nekupoval...
tak já se přiznám,
že pár jogurtů nízkotučných se u nás po dobu několika let s počátkem tak před osmi lety vyskytlo. Neměla jsem tehdy ještě tak načteno a vyzkoušeno, že to kvalitní strava není, a chuťově jsme to zvládaly (s dcerou). Pro kluky jsem vždy kupovala co nejtučnější (museli byste je vidět, taky byste měly tendenci je vykrmovat).
Teď kupuju jogurty málo (mám tibetskou houbu a ta mi vyrábí denně čerstvý kefír, to moji chuť na kysané mléčnotiny zcela saturuje), ale pokud, tak čerstvé bílé tučné z farem (např. z té pojízdné "Mléko z farmy", ale i jinde...).
Nízkotučný tvaroh nemám problém ani teď, naslano se zeleninou mi chutná, a ničím podivným tam ten tuk doháněný není.
Dále mám ráda olomoucké tvarůžky, ty jsou nízkotučné taknějak z principu.
Jo a co teda je asi fakt úchylka, chutná mi 17procentní eidam (Monty nezvracej
), ale to opravdu není touha po malé energetické hodnotě potraviny, prostě mi chutná, zabte mě