No když to tak čtu, tak mám pocit, že najednou je zase děsně IN baštit co nejtučnější
Úplně nízkotučné jsem kdysi dávno v počátcích samostatného fungování párkrát zkusila a nebylo to dobrý, kromě už zmíněného tvarohu a některých sýrů. Ale tučné mi taky nechutná, sádlo nejíme ani fakt nemám touhu po 40% tvarohu, kupuju většinou polotučný, nikomu u nás doma nechutnají vysokotučné smetanové jogurty - milujem klasiku bílý s cca 3,5% tuku (už "neteče" a přitom to není mastná nasládlá hmota), sýr jsem dnes omylem snědla Madeland light s 30% tuku a byl kupodivu stejně dobrý jako ten tučnější. Chutnají mi i lehčí verze plísňových sýru a máslo používám na vaření/pečení, jinak občas na chleba preferuju tenoučkou vrstvu Ramy
Podle mě je velký rozdíl odtučněné a nízko/polo-tučné. To první bývá hnus plný náhražek, to druhé může být velmi chutné