Přidat odpověď
Asi "špatný" vzorek, nebo holt prostě vesnice. Já teda takové důchodce neznám.
Pro doplnění vzorku. Podotknu že jsme malé město, a na to Slovácko to není daleko.
"Moji" důchodci, tedy moji rodiče, žijí poněkud jinak. Společný jmenovatel jsou snad jen ty vnoučata, mají jich 7 všechno předškolní či mladší školní věk. Těm se věnují a mají je tam často. A ne že by nutně "museli", ale chtějí s nimi být, těší se na ně jako na "zpestření". Skoro každý den tam nějaká "skupinka" je.
Jejich den je teda spíš venčení psa, nějaká ta procházka, táta chodí na ryby. Mamka ještě částečně pracuje na jeden den v týdnu. Firma je to její, ale místo ní jsou tam teď zaměstnanci, o firmu se starám už spíš já, uživí to tak ten provoz, pro mamku něco na přilepšení k důchodu, ale hlavně je to pro ni zpestření a jde mezi lidi.
Na dovolenou jezdí k moři, mamka ráda a hodně plave v moři, na "stará kolena" se naučila šnorchlovat, tak brázdí korály. A pěstuje kytky na balkoně.
Nikomu z nás svých 4 dětí nespoří, my jsme všichni v produktivním věku a zdraví, takže se zvládneme uživit sami. Spoří si leda tak sobě, jsou založením dost šetřiví, ale já i trvám na tom aby si pokud možno užili co nejvíc, dokud jim zdraví dovolí.
Dalším důchodcem v rodině je moje babička, nyní již prababička mých dětí. Naštěstí stále vcelku zdravá. Ta chodí do nějakého turistického klubu důchodců a jezdí s nima furt po nějakých výletech. Nepěstuje pokud vím nic. Má psa a s pravnoučaty občas chodí na vycházku.
Předchozí