Já celkem spokojená jsem, teď už mě okolí bere tak nějak normálně, ale mám dojem, že emancipace se chytá trochu za špatný konec. Vymýšlí se blbosti jako odstraňování koncovek -ová, kvóty pro ženy apod., jako kdyby tohle mělo zaručit rovnost.
Můj dojem je, že rovnost se chytla za špatný konec, protože od žen se vyžaduje, aby odpracovaly stejně let jako muži (už je to i v zákoně), "neztrácely" roky "poflakováním" se doma s dětmi, na druhou stranu jim už preventivně nedáme na mzdě víc než musíme, protože hlavní "živitel" je přece chlap. Je jedno, že každá druhá je rozvedená či svobodná matka a z 90% má děti v péči ona. To už se v potaz nebere. "péče" o chod rodiny je pořád ještě převážně na hrbu žen, i když chodí do práce stejně jako muži. Když žena otěhotní, není už takový "tlak" na muže, aby se zachoval "zodpovědně" a o ženu a dítě se postaral, máme přece rovnoprávnost a žena má být schopna se o sebe a své děti postarat sama přeci.
Můj dojem tedy je, že důsledek emancipace je ten, že na ženy jsou obecně kladeny čím dál větší nároky a na muže čím dál menší. Paradoxně tzv. emancipace pomáhá spíš mužům.