Já jsem to udělala, ale v jiném životním období. Musím říct, že mít ještě jednou možnost volby, už bych z města nešla. Nebo tak, jak tu někdo píše - jaro podzim v přírodě na chatě (chalupě), užívat zahrádku, přírodu, no a na zimu tradá do města, navíc mít možnost v tom městě i někdy být...
Sice je mi podobně let, ale mám malé děti (ty se narodily už tady) a školáka, takže situace jiná, ale i tak - z krajského města střih a polosamota v podhůří, do nejbižšího městečka cca 8 km, vesnička má pidiobchod, malou poštu, ale jinak nic.
Když odmyslím to kolem dětí - dovážení, nemožnost volit školu podle sebe a tak, tak i s tím to vidím spíš negativně - všude člověk musí autem, lékaři tady stojí za prd (konec světa, samí přesluhující a dost neochotní a nepružní důchodci, mladých minimum), pohotovost daleko, kultura místní ubohá, jiná daleko... mě třebe nabaví jet dvě hodiny na divadlo a dvě zpátky
Je tu ale jinak fakt krásně, taky CHKO, sousedy máme jen jedny a celkem daleko, jinak kolem nás les, louky... ticho je krásné... ale i tak si stojím za tím, že kdo je zvyklý v městě, tomu pořád něco chybí. A třeba zima mě tu vyloženě deptá - bílé ticho ze všech stran
celý den, každý den... to jsem, když jsem byla doma, vyhlížela i dění na krmítku, aby mi tu nehráblo
Sněhu plno, nevyhrnují, musíme si radit sami... minule jsem psala o známých, jak válčí s obcí a vyhrnováním... Jak se mi snáší kolem oken listy, už cítím, že se to blíží a netěším se...