Přidat odpověď
To máš pravdu, možnost vybrat si dovolenou mimo hlavní sezónu je skvělá a já toho často využívám. Trochu se to omezí nástupem dětí k povinné docházce, s tím počítám. Na druhou stranu je potřeba říci, že většina povolání má o 3 týdny dovolené, kterou si mohou teda vybrat různě, méně, pár povolání má o 2 týdny méně a pořád ještě jsou zaměstnání, které mají dovolené jen 4 týdny, a tam už si nejsem úplně jistá jestli je lepší 8 týdnů převážně o letních prázdninách, nebo jen 4 týdny kdykoli. S malými dětmi je to asi jasné, ale i s dospělými bych osobně brala to delší volno bez možnsoti volby, pokud by mi v mém současném zaměstnání dali mezi těmito variantami zvolit.
Edit: Zamyslela jsem se nad tím a vyšlo mi tohle: 4 týdny volně, nebo 8 týdnů převážně červenec a srpen - tak bych určitě brala 8 týdnů v sezóně. 6 týdnů volně, nebo 8 týdnů převážně v červenci a srpnu - beru 6 týdnů volně. 5 týdnů volně, nebo 8 v létě - jsem hodně na vážkách, asi by to nakonec rozhodly možnosti hlídání dětí přes léto a nakolik by byla "nutnost" být doma a hlídat.
Předchozí