Přidat odpověď
Ta posloupnost odlivu zákazníků hospod nebyla EET > zdražení > odliv.
Ten odliv už začal dávno před EET, lidi přestali chlastat v zařízení, pijou doma pivo koupený v supermarketech, když chtějí spářku, spíš grilujou na zahradě, než aby šli do hospody. Tento trend, že české hospody hynou na úbytě, přišel dávno před EET a protikuřáckým zákonem, ty to tak maximálně dorazily, ale ty poklesy tržeb (ačkoli žijem v konjunktuře) byly už mnohem dřív.
U nás na vsi skončila hospoda těsně před EET, nikoli kvůli EET, ale proto, že tržby šly meziročně tak dolů, že to sotva pokrývalo nájem a hospodský šel makat do stavebnictví, aby uplatil hypotéku na dům a náklady rodiny.
A další zkušenost: v Prostějově, což není úplná řiť, není otevřena o víkendu jediná restaurace, nikdo tam nechodí. Kamarád má tradiční restauraci v centru a říká, že víkend je totálně mrtvej, kromě pár skalních pivařů na sobotní podvečer, takže už ani neotevírá. A to byla sobota špička, rodinné obědy, romantické večeře, večerní pitky... dnes nic.
Předchozí