To je zas nějaká poplašná zpráva. Pro jistotu jsem si to vygooglovala, zpráva od Českého svazu včelařů:
Tepelná úprava medu
Otázka: "Doslechla jsem se, že při tepelné úpravě (pečení při teplotě kolem 150 °C) se prý med stává karcinogenním. Můj děda byl včelař a nikdy takovou věc neříkal. Které látky obsažené v medu by toto způsobily?"
Odpověď: "Při tepelném záhřevu medu opravdu mohou vznikat látky s potenciální karcinogenitou. Jedná se např. o 5-HMF (5-hydroxymethylfurfural), jehož obsah se používá jako indikátor záhřevu. Důležité je ovšem říci, že obsah v medu je malý, a tudíž zdravotní rizika v podstatě zanedbatelná. Stejné látky lze nalézt i u jiných potravin, např. na povrchu různého pečiva (vypečená kůrka chleba apod.). Pečením samozřejmě dojde ke zničení velkého množství zdraví prospěšných látek, které jsou v medu obsaženy."
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.