| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak u nás to bylo s dcerkou, když jí bylo kolem 7mi let, byla v 1. třídě. Neznala ještě přesnou hodnotu peněz a já měla v kabelce často poměrně dost (jakoby firemních)...neschovávala jsem je.
Vzala něco okolo 3 tisíc a asi bych to ani nezjistila, kdyby mi nevolala maminka její "kamarádky", že to jejich H. přinesla domů a ukazovala.
Na zadek dcerka určitě nedostala, ale viděla, že jsme fakt v šoku...takže si to pamatuje dodnes. Tenkrát nám celá rudá vysvětlila, že je dala H., aby ji ta měla ráda a kamarádila s ní. Měly spolu holky takový zvláštní vztah...naše dcerka k ní vzhlížela. A tak si její pozornost prostě chtěla "koupit".
Víckrát to teda neudělala, a byla to docela dobrá lekce pro nás všechny.

Na tom vašem příběhu je asi nejhorší ten táta, tam nevím, co bych dělala...nezažila jsem to. Možná by syn mohl ty peníze vrátit nenápadně sám? Aby si naplno "vyžral" nepřiměřenou reakci táty na sebe a na svou maminku, to je možné příliš....ale opravdu - nevím. Ideální by samozřejmě bylo se s jeho otcem domluvit...a možná by to taky nebylo od věci - stručně a jasně...stalo se to a to, uděláme to a to. Nediskutovat...nenechat se vtáhnout do role viníka. Ale pokud to nejde jindy, tak za těchto okolností to půjde ještě hůře.
A určitě bych si s ním o tom promluvila - o motivaci, člověk se pak dozví někdy zajímavý věci.
A hlavně - pokud by si uvědomoval tu hodnotu krádeže, nebude se s penězi chlubit ve škole, ani se přiznávat učitelce. Pokud bude trest příliš přísný, asi to nemusí ani tak zabránit další krádeži, ale spíš to povede k tomu, že bude příště schovávat a zatloukat.
(A P.S. - jako si někteří lidi neumí představit hodnotu miliardy korun, nemusí si malé dítě umět představit hodnotu v řádech tisíců).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.