Lído,
tak pokud se ve školce takto divili, tak to bylo neprofesionální a divný, protože spousta lidí má prarodiče daleko/nemá je vůbec.
Spíš bych řekla, že to Tebe doživotně žere, a proto si takovýhle momenty vypichuješ a pamatuješ. Já vůbec netuším, koho měly ve vyzvedávacím lejstru ostatní děti, a bylo mi to fuk. Dovolila jsem se mých pěstounů
, jestli je tam můžu napsat pro případ nějaký krize, velmi ochotně souhlasili, ale pokud nebyla fakt krize, tak jsem to nevyužívala (a pokud byla, tak vyzvedli a jsem jim za to vděčná)
A to s tím hlídáním "jen" na 5 dní a 6 nocí je taky otázka perspektivy a z mýho pohledu je to trochu rouhání, protože naše děti nikdo tak dlouho nehlídal (pěstouni
maj už svůj věk, a jiný prarodiče nemáme), přesto mají spolu velmi hezký vztah a děti je mají rády.
Je tedy pravda, a to považuju za mnohem podstatnější než ochotu hlídat a vyzvedávat, že pěstouni
se stavěli k našim dětem i k nám vždycky velmi vlídně a vstřícně, a že je mám moc ráda. A tak mi nebylo zatěžko ten vztah s dětmi aktivně podporovat, protože si myslím, že za to, jaký je, nese odpovědnost do velké míry i ten rodič a to, jak se k tomu staví.
CHápu, že ne všichni prarodiče jsou vstřícní, a kdyby ten vztah mezi námi byl studenej, tak bych to taky nelámala přes koleno, v tom Tě zase zcela chápu, a taky chápu, že ta "studenost" se může projevovat i tím, že nejsou ochotni s nimi být.
Jenom mi tam trochu škrtlo to, že nemaj vztah, protože nevyzvedávali a nehlídali, protože to si myslím, že na tom není ta podstata věci.