Jak, nám jednou omylem šéfová poslala tabulku odměn. Ihned nám přišel email, že ji nesmíme číst.
Přečetla jsem ji a šla jsem za svojí šéfovou, další měsíc jsem tu odměnu dostala taky.
Bylo to tak, že jednou 2.12. tuším na pár dnů přestaly jezdit vlaky, byla náhlá obleva a kolem trolejí se udělala ledová krusta, prostě se nedalo elektrickým vlakem jet a ani v něm topit. Já byla zrovna v práci, něco málo projelo, ale jinak jsme na těch vlacích uvízli logicky taky, spali jsme buď vůbec nebo minimálně a další den jsme jezdili na tom málu vlaků, protože většina jich nevyjela. Případně jsme byli pod palbou logicky nespokojených cestujících, či já jsem třeba na tom ledu obcházela soupravy a napisovala je, aby je mohly naftové vlaky odvézt do depa, málem jsem si zlámala hnáty a ještě mi to bralo i ten minimální odpočinek mezi vlaky, kdy jsem se mohla zajít třeba ohřát nebo si koupit kafe...
Vrátila jsem se absolutně hotová v 5 odpoledne do své stanice končit a komando ( místnost pro nástup a odstup ) bylo plné kolegů, kteří hráli hry, pospávali a byli celý den placení, protože jim jejich vlaky nejely.
Hned jsem se tedy značně podivila jak je možné, že nás nechají v terénu a někoho z tady těch povalečů nepošlou na vystřídání za nás, což vzbudilo šum
A pak přišla ta tabulka, každý kdo nastoupil ten den na směnu dostal od ČD 500,-- jako odměnu za to, že jsme s lidmi zůstali ve studených vlacích a jezdili bez odpočinku. Peníze rozdali- sami sobě nejvíc- za práci na telefonu
A pak vzali nástupy a podle abecedy dávali 500 na den bez ohledu, zda vůbec člověk na nějakém vlaku vyjel a nehrál jen ty karty.
Jenže jim to nevyšlo pro všechny a co čert nechtěl- dost nás opravdu tu krušnou práci odvádělo, ale naše písmenko bylo někde dole, takže na nás nevyšlo.
Řekla jsem vedoucí, že tohle už nikdy neudělám a budu trvat na vystřídání.
Ona to nejdříve zkusila jakože bububu- to mi ani neříkej- to jim léta fungovalo, protože byla krize, věčně se propouštělo...
Já jí řekla, že to klidně může zaprotokolovat, protože jí to říkám jako jasný fakt a aby se s tím u mě napříště pevně počítalo, že budu požadovat stažení ze směny, takže ať jsou připraveni.
Nakonec mi peníze poslala a nic se nestalo, ale naštvali mě tedy hrozně. To je totiž amatérství nejvyššího stupně. Samozřejmě, že vedoucí má dostatek času odměnit lidi podle skutečně odvedené práce, ale proč, že...když to jde vzít abecedně a blbečci na to nepřijdou, že ten který se válel dostal litr a ten který jezdil nulu
Možná proto nám ta tabulka od někoho přišla, protože to bylo nehorázné
Kolikrát podobné odměňování proběhlo za jiných situací ovšem nevím.