Přidat odpověď
To se mi nezdá. Pokud jsi běžný řadový zaměstnanec, ne OSVČ, už cesta by se ti dle mě měla počítat do pracovní doby - takže by jsi měla nárok na náhradní volno + příplatek za práci v neděli + samozřejmě stravné + zaplacený hotel.
Když jedeme u nás na delší pracovní cestu autem, pracovní doba se nám počítá okamžikem nástupu do služebního auta u sídla firmy a končí okamžikem vystoupení ze služebního auta před sídlem firmy.
Na tvé otázky nedokáži odpovědět, záleželo by na souhrnu - jaký by byl plat, jaké další benefity, jestli by byla možnost změny tohoto zaměstnání za výhodnější a jak časté by takové výjezdy byly.
Pokud bych brala 100tis. měsíčně a takový výjezd by byl jednou za rok, mávla bych nad tím rukou, pokud bych brala 30 tis., šla bych se s šéfem hádat, i kdyby to byl jeden výjezd za rok.
Pokud bych brala 12tis., možnost jiného zaměstnání by prostě nebyla a na mé místo by se tlačilo 10 dalších, které by nebyl problém rychle zapracovat, asi bych držela pysk.
Ale vše je to ASI. V takové situaci jsem nikdy nebyla, takže samozřejmě nevím, jak bych nakonec reagovala.
Předchozí