Přidat odpověď
Ne, nebyla bych takto šťastná. Popravdě je to spíš pro mně představa malého osobního pekla. Ale já holt nejsem typ na "housewife".
Podotknu že jsem si tento model zkusila a ve výsledku to de facto vedlo k rozvodu. ale beru že je to dáno povahou zúčastněných. Ne každý chlap se pak začne chovat jako echt debil a sobec, a některé ženy by asi byly ochotný kolem skákat kolem chlapa.
Nadstandartně vydělávající manžel a já doma. Vyplynulo to po narození dětí, kdy jsem byla na mateřské. Postupem času mi to manžel začal dávat hodně najevo že ON vydělává a živí nás. A představoval si že já budu dělat vše on nic (ale jako vůbec absolutně NIC), když on vydělává. asi největší "perlou" bylo že "přece se ON MNĚ nebude hlídat děti, když jsem já za to placená". Míněno bylo pár hodin o víkendu a naše společné děti.
Já bych vydělávat mohla taky, ale starala jsem se o naše děti. Plus jsem při mateřské stejně ještě částečně pracovala.
Časem mně viděl jen jako takový domácí spotřebič, tedy dle jeho názoru špatně fungující domácí spotřebič.
Přestala jsem pro něj být zajímavá. A to bych neřekla že jsem o sebe nijak nepečovala. Spíš to dělala ta "závislost" na něm. Dokud jsem pracovala, měla další aktivity, koníčky, byla jsem víc "žádoucí". Až bohužel velmi pozdě se projevilo, že rodina pro něj až tak důležitá. A asi ho dohnala ta krize "středního věku", začal si něco dokazovat, služebky s milenkou atd. Prostě scénář jak z červené knihovny.
Uff, už nikdy nikdy víc.
Raději se uživím sama, sebe i děti, než znova tu zlatou klec.
Už nikdy nechci být a doufám že ani nebudu na nikom závislá.
Kromě toho mně moje práce baví, rozhodně víc než piglovat dokola dům. Z toho by dlouhodobě mi dlouhodobě asi hráblo.
Ale pokud to někoho baví ... Nicméně až se jednou jednou chlap rozhodně že už ho ta manželka až tak nebaví, tak to asi může být pro tu dotyčnou dost problém.
Předchozí