Přidat odpověď
Tak záleží na tom, co si kdo představí jako žena v domácnosti...
Pokud ta ženská má k tomu dítě v domácí škole, domácí zvířectvo (nemyslím psa gaučáka, myslím hospodářství) a ještě dobrovolničí např. u náročného sportu dětí, tak fakt nemá čas na seriály ani válení se na pláži... A může to být velmi naplňující život.
Nakonec ještě před nějakými šedesáti lety to bylo normální - to jen komunisti do nás vtloukli, že žena musí být ještě navíc údernice u soustruhu...
Určitě bych ženským nebránila v kariéře, pokud někdo cítí, že fakt chce chodit do práce, tak proč ne - ale přijde mi, že v dnešní době se kouká s despektem na ženy, co "nechodí do práce", tak jako se před sto lety koukalo s despektem na ty, které chodily... Chtělo by to trochu úměry...
Máme to podobně jako Milada - do práce chodím, když to rodinná situace dovoluje, ale protože můj příjem je mnohem nižší než manželův, tak když je potřeba zůstat doma (a ne, není to o tom, že se "válím u seriálů", je to o tom, že prostě je potřeba udržet tu rodinu pohromadě), tak jsem to já.... Možná by moje výplata zaplatila případné služby (péči o děti, úklid, péči o zvěř), ale upřímně - raději jsem s dětmi já, než abych s jazykem na vestě vydělávala na cizí hlídačku....
Předchozí