Přidat odpověď
Zefýr, posílám. A nejlepší je, že se může jíst úplně čerstvá ( to je nejlepší) a vydrží docela dlouho vláčná - to se u nás teda zatím nikdy nepovedlo, vždycky jsme jí sežrali.
Tvarohová štola - Angreštův recept.
Tvarohová štola - německé vánoční pečivo
Na válu vypracujeme těsto z 400g polohrubé mouky,
180g cukru, 1 prášku do pečiva, 1 vanilkového cukru,
špetky soli, půlky másla, 1 tvarohu, lžíce rumu
a 2 vajec.
Zapracujeme rozinky, mandle nebo ořechy,
kandované či sušené ovoce podle chuti. Vytvarujeme
obdélník tloušťky 5 cm a podélně neúplně přeložíme,
aby vznikl tvar štoly. Pečeme na pečicím papíře při
180st.
Poprvé potíráme máslem 20 minut od začátku pečení, pak střídáme ( po 8-10 minutách ) potírání máslem a rumem. Po vytažení z trouby ještě jednou bohatě potřeme máslem a hodně posypeme moučkovým cukrem. Tato štola se nemusí nechávat rozležet .
Předchozí