Přidat odpověď
Jsem známý nakupovač dárků přes internet a u nás v práci nám běžně tolerují, že se o Vánocích zaplaví poštovna cca 2000 balíčky na cca 500 zaměstnanců. Kolega je z toho sice trochu hotovej, ale obvykle to flaška vína napravila.
Lidi to takto dělali proto, že do práce chodit (většinou) musí, a také pošta většinu balíků do práce doručí (jede tam jednou s xxx balíky).
Jenže letos prý vydala pošta interní pokyn, že zahraniční balíčky se vůbec nebudou doručovat a zůstanou rovnou uložené na poště. Čili kolegovi se zde (většinou) hromadí místo balíčků avíza.
No a já jsem na dlouhodobé služebce v cizině, do soboty před Vánoci.
Takže jsem vyslal syna (20) do zaměstnání vyzvednout, co tam došlo a dostal tam i papírek na uloženou zásilku - kabelku pro manželku. Načež vystál na poště frontu a pošťačka mu to nejen nevydala, ale odmítla i nastavit pokyn k opětovnému doručení do práce (s kolegou mám dohodu, že mu případné poštovné zaplatím). A ještě nás oba nazvala kretény, že si to nechávám poslat do práce... Jenže jaá nemohl začátkem listopadu tušit, že se ČP sesype a přestane doručovat a že budu furt v cizině.
Naštěstí se nakonec zjistilo, že mě má žena ještě ve staré občance, takže jí to vydali. I když samozřejmě se shodovalo jenom jméno, nic víc. Jinak by musela napřed nechat vyjet výpis z Czech Pointu o svém rodinném stavu, kde je i manžel za 100 Kč a pak tím samým dokladem mávat na stejnou úřednici, že má právo to vyzvednout.
Údajně má ČP ze zahraničních zásilek jen pár centů a v podstatě je doručuje zadarmo. A narůstající nerovnost vůči čínským a dalším poštám doručujícím z Asie je prý k tomu donutila. Opatření slyšel i syn z rádia, ale jinak jsem to nikde na webu nenašel, rozhodně ne mezi tiskovými zprávami ČP.
Podle tracking webu je tam už další balíček. Do pátku tam snad vydrží...
Předchozí