Naše zlatá pošťačka nám balík buď strčí na terasu nebo, pokud nejsme doma a je to dobírka, přijede s ním druhý den.
Což chápu, že ve městě nejde.
Mě včera pobavil leták český pošty "jak si nechat doručit balík v předvánočním období".
Jeden bod doporučoval nechat si balík poslat na poštu nebo si ho vyzvednout na depu - no to už ten dárek můžu rovnou koupit ve městě, když už tam pojedu na poštu.
A další bod "pokud chcete aby jste zásilku obdrželi do štědrého dne, objednávejte nejpozději 19.12 - chvilku jsem myslela, že mám vlčí mlhu a na letáku je 19.11 (nebylo), pak jsem celý leták pokládala za podvrh a recesy - ne evidentně to bylo myšleno vážně.
Takový blbosti stíhají doručovat, ale balík podaný na poštu v půlce listopadu mi přišel za tři týdny a dle pošŤačky jsem měla štěstí, protože už tehdy měla zprávy, že už do Vánoc nestíhají doručovat.
PPLák byl taky vtipný - přijel až po desáté hodině večer a povídá "jo pošťáci, pořád si stěžují, přitom to je samé kafíčko, padla ve čtyři, Česká pošta je před Vánoci překvapená, jak silničáři, když v lednu napadne sníh.
Já včera jezdil do půl jedné do noci a dnes budu zase, je to jednou za rok, prostě musím.