Přidat odpověď
Dajo, ja jsem to mela taky tak, nechtela jsem bydlet ve stare prazske zastavbe, bydlela jsem na sidlisti daleko od centra, prakticky v prirode a byla jsem spokojena...ale pak jsem se odhodlala prestehovat do stare zastavby a ma to velike vyhody
jasne, ze treba sklep je sileny, smrad, binec, spina, clovek se tam boji jit, jednu dobu tam bydlel bezdomovec, my jsme o nem nevedeli...lidi tam maji jen veci, ktere by spravne mely byt ve sbernem dvore, ale nejak se s nimi odmitaji rozloucit...ja jsem mnohokrat navrhovala na schuzi SVJ predelat sklepy, ale sousede na mne nechapave koukali, co mi jako vadi
kazda oprava je narocna, vymena stoupacek v dome na dva mesice, cely byt rozkopany - v panelaku trvala vymena stoupacek jeden den, proste se odklopila na WC plechova dvirka a tudy se vytahly stare stoupacky a daly nove
pristresek na popelnice na dvore je na rozpadnuti, u popelnic se hromadi binec, lidem je to uplne jedno, pritom nikdo cizi sem nechodi, jen lidi z domu
na sidlisti jsem si nechavala veci bezne na chodbe, cele roky jsem tam mela stolek pred bytem, venku boty.....tady ve stare zastavbe mi ukradli kocarek z chodby po dvou mesicich pouzivani, nechala jsem ho venku chvili, nez donesu dite v korbe domu (nevesli jsme se do vytahu, nosila jsem dite zvlast a kocarek privolala vytahem bez ditete)
a tak bych mohla pokracovat, uplne jina mantalita nez na sidlisti
Předchozí