Přidat odpověď
Stáňo, ne normálně maso nakupujeme u řezníka. V únoru si ještě děláme tlačenku a škvarky, ale taky nám na to všechno připraví jeden řezník- to děláme jako akci se svařákem.
Nechovame, ale ještě před pár lety jsme pořádali zimní zabijačku, brali jsme prase od známého, ale neshodujeme se při výrobě s dědou ( brali jsme napůl ) a celé je pro nás moc. Děda vidí postupy jinak a navíc moc solí.
My obecně máme se solením jídla problémy, protože nám všude přijde všechno slaný. A dědovi zas přijde málo slaná i sůl 😁
Já potřebuju hlavně bůček a na vaření. Cibule a slanina jsou základ jídla 😋
Klobásky děláme tak že máme třeba 40 kousků, to by se po otevření krbu sežralo:)
Nejde tak ani o ty prachy, i když kilo vyjde jen v mase bez jakékoliv práce na 150,- ale spíš o to, že je to poměrně složitá operace- krájení masa, umleti, nabíjení klobás... rozložená do více dnů, první den se ještě mele spojka, furt se myje mlýnek... prostě opruz, to už bych postupovala leda, kdyby se to točilo a každý rok by to dělal někdo jiný:)
Už jsem líná a nebaví mě hostit za každou cenu:)
Předchozí