Přidat odpověď
Konvalinko - to, že tě má maminka ráda, to je myslím zjevné. Ale ona se k tobě chová jako k malému dítěti. Je těžký seřvat někoho takovýho - jednomu samotnýmu by to pak bylo líto - já to chápu. Ale já myslím, že už když tam jedeš, tak jsi v takovém stresu z toho, co bude, že i "blbost" tě rozhodí. Nevím přesně, co myslím tím "jogurtem z ledničky" - to jsem nečetla. Ale když prostě chceš upevnit své hranice a prosadit se, tak v tvém případě nemá smysl nic nikomu vysvětlovat a taky se nebabrat v tom, co kdo řekl - že švagrová řekne, že nejsi samostatná a chceš, aby se ti další starali o děti - nebo jak jsi to psala. Ježiši, co je ti do toho, co říká, zkus se obrnit a jedním uchem tam a druhým ven. Nebo jako v tu chvíli odejdi, nebo začni mluvit třeba na děti nebo někoho - že teda její řeči neslyšíš a neposloucháš. Což ani slyšet nebudeš, protože se soustředíš na to, co komu říkáš.
Je toho hodně, co můžeš udělat a říct bez toho, abys bouchala do stolu, když to nemáš v nátuře.
Já tady kdysi psala, že tchýni jsme k sobě zvali na Štědrý den. Poprvý jsem na to nebyla připravená, ona prostě v mý kuchyni začala velet a úkolovat všechny vč. mne - a pochopitelně podle svého. Přišlo mi, že se všichni přidali na její stranu a ještě měli kecy - no koukni mami, to musíš takhle a takhle. Udržela jsem se. Další rok se to opakovalo. Měla jsem chuť zařvat - ale zkazila bych všechno. Tak jsem se vydýchala v koupelně a když jsem se vrátila, viděla jsem ten výraz převahy - teda nevím, jestli tam byl, ale já ho tam prostě viděla. A u ostatních něco jako - tak teď to bude bžunda. Nebyla. Koukla jsem a řekla mile - ježiši, to jste hodní, že to takhle zvládáte, já jsem fakt nějaká unavená. Takže se jdu naložit do vany a prosím vás, až to doděláte, nezapomeňte zamést a budu ráda i za nádobí. Děkuju moc, ještě že tady jste. Po vaně jsem jen koukla a konstatovala, že mě to nějak zmohlo, ale že vidím, že to krásně zvládají a tak si jdu dát chrupku a že prosím ať mě vzbudí na večeři.
Tchýně byla orvaná jak borůvka, děti a manžel vytočený, že je babi prudí a já odpočinutá a akorát si postěžovala, že přišla na návštěvu a musela prý vařit. Tak jsem jen odvětila, že když ovládla kuchyň, tak jsem jí jako návštěvě dala přednost a nechápu, co teda chtěla.
Od tý doby je u nás pravidelně, ale už nikdy se nic obdobnýho neopakovalo. Kdyby jo, vanu máme pořád.
Předchozí