Přidat odpověď
Konvalinko - my tady můžeme psát do aleluja, ale jádro pudla je v tobě - pořád máš pocit, že to či ono by šlo líp, kdybys to líp zorganizovala.
Já celkem nechápu, jak někdo může stále uvažovat tvým stylem - jak jsi psala o tý kaši a párku - připravím toto jídlo a pak uvažuju, jestli jsem přece jen neměla to udělat tak či onak a líp, protože pak by místo kaše a párku byly lukulský hody.
Přece takhle se uvažuje max. v mezních situacích - kdy jde o život - kdy rozmýšlím, jak to udělat nejlíp, aby ten dopad na život samotný nebyl tak velký.
Ale tady jde proboha o jídlo - ty z toho děláš středobod světa. Pořád se to točí kolem jídla. ale jídlo je JEN jídlo, nic víc.
Je to vidět i u toho, jak kolem všech skáčeš, protože ten nejí to a ten zas ono. Každé z mých dětí taky něco nejí, takže dcera nejedla a nejí ryby, vím to, tak místo ryby dostane volský voko. Jeden nejí banány, tak má jablko, druhý nejí houby, tak místo smaženice má smažený vajíčka - stejná práce. Z polévky si houby vybere, aspoň ji nezhltá. Prostě vyhovím, ale nehážu si u toho nohu za krk.
Tak tvá dcera nejí kaši s párkem, jestli kvůli párku, dostane vejce, jestli kvůli kaši, dostane šťouchaný brambory......... Ale jestli je k dispozici polévka, tak taky může dostat tu polévku, jestli něco od včera, tak dostane to. ale nebudu ji prosit, nabídnu řešení, která mně vyhovují. Ona není blbá a hloupá, hlady neumře, pokud teda je jinak zdravá - něco z toho si vybere.
Předchozí