Přidat odpověď
Co se týče nás Čechů, jsem dlouhodobej sluníčkář. Myslím, že jsme bezvadnej a veselej národ, akorát jsme o dost upřímnější, nežli jsou v zahraničí. Nikde jsem nežila dlouhodobě, ale za to jsem pracovala v korporátu a mám samozřejmě i zahraniční přátele. Opravdu si nemyslím, že existuje země, kde je tráva zelenější a lidé přívětivější. Myslím si prostě, že jsme díky naší historii hodně paranoidní, podceňujeme se, nemáme sebevědomí. Ale třeba já jezdím denně MHD a takových těch hezkých kontaktů a třeba i pokeců zažiju denně docela dost. Musí to mít ale člověk v povaze, když se furt koukáš do země a mračíš, přijdou ti okolo tebe lidi logicky taky protivní. Mám ráda lidi a díky tomu mám pocit, že jsme prostě fajn.
Takže ne, nemyslím si to. Jsme srandovní nárůdek, máme svoje specifika, ale umíme být velmi laskaví a přátelští. Ostatně i nedávná popovodňová historie naznačuje, že to s námi opravdu není špatné, umíme být obrovsky solidární.
Prostě nejsme národ, pro kterýho může být How are you, nebo how are you doing dobrej pozdrav. My když to řekneme, myslíme to vážně. Myslím, že máme na sobě málo toho pozlátka a nejsme tolik pokrytecký jako na západě (nemůžeš si dát pivo na veřejnosti, skáruješ se doma).
Předchozí