Přidat odpověď
Zefýr - jenže ta diskuze zahrnuje různé možnosti nedochvilnosti. Já píšu jen to, jak to řešíme my. jednou za rok k nám domů jezdí kamarádky ze střední školy. Pochopitelně samy, bez dětí. Řeším to tak, že manžel a děti odjedou na víkend na chatu, před odjezdem nově povléknou a já uvařím na začátek - ale nedávám to na čas, tudíž to je uvařený třeba od večera, ohřívá se to pak. A když přijdou, tak mají jídlo připravené tzv. po cestě. navečer už ho připravujeme všechny. Nechápu ani takový ty rodinný sešlosti s dětmi a nebo dovolený a odjezdy. To bych nedala. když jedeme s partou na lyže /běžky/, tak dostaneme všichni plán, dohodne se, kdo s kým jede autem a scházíme se do večera na místě - je fuk, v kolik, různě. A druhý den už je to v pohodě - to jedeme všichni, ale zase máme různý trasy - někdo má rád festovní tempo a hodně km, někdo ráda jen tak lážo plážo a případná legrace a změna trasy je v pohodě.
Ale s dětmi ne, my jezdili sami jen s vlastními a kvůli dětem se člověk musí přizpůsobovat, já to dám, ale jen u těch svých, ačkoli chápu, že i cizí děti mají své potřeby, ale těm ať se přizpůsobují ostatní, já nemusím a taky to nijak nezastírám. nemám problém na chatě odmítnout pohlídat malý dítě - ne, promiň, nechci a nebudu to dělat. Já tam jedu pro svou zábavu a odpočinek a nebudu dělat cizím chůvu.
Předchozí