| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

U nás pomáhá řád, stereotyp a kontrola.

Než dítě odchází, zeptám se ho, jestli má nejdůležitější věci - klíče od skříňky, penál, úkol. Vše přitom nenápadně zkontroluji, klíče mu většinou někde koukají, ostatní při dávání svačiny do tašky.

Vše má své místo. Jasně, že dítě je bordelář, toto pravidlo stojí nervy mě i dítě, ale pomáhám mu v tom a věci na místo přemísťuji také.

Den je většinou stejný, ukony jdou po sobě tak aby si je zautomatizoval. Jakmile uděláme výjimku, třeba zůstane dýl u kamaráda, je ještě zmatenější a zbrklejší.
O víkendech to samozřejmě neplatí, ale o prázdninách nakonec na nějaký řád nejedem.

Já jsem stejná, taky jsem zbrklá, zapomětlivá a bordelářka. U mě platí "pánbíček ti to oplatí na dětech", kolikrát jsem to v dětství slyšela a nechápala jsem, teď už chápu.
Mě pomáhá to samé co dítěti. Akorát na rozdíl od dítěte jsem se naučila nějaký řád a stereotyp dodržovat, ale jakmile mi ho něco naruší nebo jsem nucena si vytvořit nový řád, jsem v háji.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.