tak mi to neda abych se nezapojila. Ja bych za to "zrovnopravneni az tak nebojoval ;-), nebo spis bych se primluvila za onu moznost volby pro zenu. Tzn. pokud si budu prat zustat doma a starat se o sve male dite , chci tu moznost. Nerada bych aby to u nas dopadlo jako v US. Vsechny me zname zde sly po narozeni ditete zhruba po osmy tydnech do zmestnani, jinou moznost nemeli, nemohli si dovolit zustat doma, manzel by to neutahl. A vsechny do jedne se mi priznaly, ze po dlouhou dobu chodili do prace placky, nechavajice sva novorozenata v day care.Ani se jim nedivim, ja bych to nedokazala. Na me se zejmena tchyne diva jako na lineho exota, kdyz chci byt s dcerou do tri let doma. Taktez jsem si tu vsimla casteho "obraceni roli". kdy zena vydelava vice nez muz a prakticky zabezpecuje rodinu a tri hypoteky na dome. A muzu vam rict, ze tenhle model az tak dobre nefunguje, neb mi prijde, ze mili panove hezky zpohodlneli ( dokonce je zacinam podezirat z toho, ze si feminismus vymysleli samy, aby si odpocinuli od ziveni rodiny;-)). Napriklad moje tchyne, pracuje sest dni v tydnu v pravnicke firme od nevidim do nevidim, v nedeli uklizi cely dum a v sobotu vecer jeste musi s manzelem na nejakou zabavnou akci, navic uvari na cely tyden, kazdy vecer po praci zabali manzilkovi obed a pripravi kavicku do kavovaru... Tchan si pracuje par hodin odpoledne od pondelka do patku, svuj volny cas travi u pocitace, ve strip barech, na fotbale, jednou tydne jede na vetsi nakup (mensi nakup obstara opet tchyne) a v nedeli poseka zahradu.
Ji bude sedesat a je vyrizena a o n jenom kvete, dokonce dostane jeste od tchyne tydne kapesne 700 $ na to svoje povyrazenicko. Ale tchyne ma paradni karieru ;-)
Takze mile damy vseho s mirou ..:-)))
Předchozí