Přidat odpověď
Danulu, jo...ambasady jsou take radost. Nevim, zda se tam ti lide dosazuji interne, bez ohledu na schopnosti, ale mam presne tento dojem.
V roce 2008 mi treba oznamili, ze mi nedaji vizum pro T do jejicho druheho pasu, protoze, jak jednou mela vydany cesky, tak, cituji "to nedelame". Rekli mi, at mi odjedem (opousteli jsem zemi natrvalo), ale ji nechame tam. Tohle prosim vyslo z ust urednice na ceske ambasade. Ja v tu dobu 5 mesicu tehotna s E...jako fajn to bylo.
Problem je ten, ze tenkrat byly detske pasy platne rok a zkruba 9 mesicu trvalo ten pas ziskat pres ambasadu zpet...takze v momente, kdy prisel uz byl pro mnoho zemi prakticky neplatny, pokud maji minimalni platnost pro entry.
Nakonec jsem to byla ja, ktera ji osobne nesla vytisteny internetovy post, ze od 1.3.2008 se znovuzavadi zapisovani deti do pasu rodicu (nikdo je neinformoval, nebo si proste necetli to, co jim bylo zasilano z CR)...a nastal dalsi problem...nikdo jim neposlal stitky, ktere uhanela zase moje maminka pres sve stredoskolske konekce na ministerstvu, at je laskave odeslou i na tuto ambasadu.
Jo a dalsi vec jsem si vzpomela. Kdyz jsem menila dceri pas za ten, ktery pak stejne neaktivovali, tak oni ho ztratili. Jenze si vzpomeli az zase za ty tri roky, ze ho vlastne nemaji a ja uz nemela potvrzeni o predani, netusic, ze to mohou ztratit a tak dlouho si toho nevsimnout. Takze momentalne oni po me chteji pas, ktery ja uz nekolik let nemam. Cekam, ze to opet vypluje pri dalsi vymene pasu...
Předchozí