Ne, fakt to nemusi byt jen o dedictvi. Muze a vetsinou jde jen o to, ze toho cloveka mas rad, moc rad.
Nam se stalo neco podobneho, jen s babickou. Ze nebudeme dedit, jsme vedeli uz davno, vsechno stacila prepsat jeste predtim, nez se dostala do nemocnice. Bylo to hrozne, delo se nam neco podobneho jako zakladatelce, babi byla premistovana, kolikrat jsme vubec netusili, ze je v nemocnici, nebo jsme prisli do nemocnice a tam jsme zjistili, ze ji prevezli jinam a nebylo v nasi moci zjistit kam... Lhali nam, posilali falesne smsky, ty nase mazali a zablokovavali nase hovory, tak aby je babi nedostavala. Rozprodavali veci, nabytek...nezbylo vubec nic. Naprosto to znicilo ostatni vztahy v rodine, bylo to tak strasny
A kamaradka zazila to same, jen v jejim pripade neslo o to, ze si mama nasla novou znamost, ale o to, ze se vsechno prepsalo na bratra a ve chvili, kdy mama prepsala uplne vsechno, synacek se prestal starat a vyhodil ji na ulici. Stara se dcera, ktera nedostala nic a ktera byla predtim "ta zla".
A i v pripadech, kdy o to dedictvi "jde", tak jde casto hlavne o to, aby se bylo zaco o dotycneho starat, nebo nejde ani tak o penize, jako o veci osobni hodnoty. Ja jsem takhle prisla o privesek, ktery jsem dostala od sve prababicky, kdyz jsem se narodila - moje prababicka byla nalezenec (dneska by byla v baby boxu) a ten privesek byla jedina vec, ktera k ni byla prilozena. Babi me pozadala, jestli bych ji ho mohla pujcit, ze chce mit nejakou pamatku na maminku u sebe. Uz mi ho nikdo nevratil. Naposledy jsem ho videla na pohrbu kolem krku "te osoby".