Chápu, že ekonomika obecně je založena na spotřebě, bez toho nejede vlak, ale proč, proč se pořád nabízejí půjčky, proč je pořád půjčka na kdeco vnímána jako standart? Proč, navzdory proklamacím politiků, není vůle radikálně omezit poskytování spotřebních úvěrů? Vždyď tohle je časovaná bomba, daleko větší nebezpečí než koalice Babiše s komunisty. Teď se zvedají mzdy, nezaměstnanost je na historickém minimu, lidi mají peníze, ale tohle nebude trvat věčně. Vždycky se ve vlnách střídá recese a konjunktura a dřív nebo později ta recese zase přijde. Pak zase přibude lidí v insolvenci, lidí pohybujících se v šedé ekonomice jen proto, aby aspoň něco málo na přežití měli, tohle vážně chceme? A co pak? Dluhy jim odpustíme, jak navrhují někteří politici? A kdo to zaplatí? Když už teď, kdy je práce i mzdy rostou je každý desátý člověk v exekuci? Včetně dětí? Takže reálně tak každý osmý dospělý?
Kdy už konečně nám přestane ta přiblblá reklama říkat, že "jsem chtěla dopřát svému dítěti všechno, tak jsem si vzala půjčku od banky xy, pak ještě další úvěry a pak mi to banka AB všechno sloučila, takže platím míň, tak jsem na tom vlastně ještě vydělala."
Já v tom vidím strašně nebezpečnou časovanou bombu, která až bouchne, tak to bude mega průšvih.