Přidat odpověď
Hele Zetko, závěrem.
Celý náš státní rozpočet a celý systém přerozdělování je jeden velký průser, takže hraní si s pár stokorunami, které jedněm vezmeme a druhým přidáme nic neřeší, jenom tak akorát půlku národa naštve, že zase jim zase stát sebere další kus navíc a druhá půlka tomu bude tleskat, že konečně na ty hajzly nenažraný, co se nechtějí rozdělit konečně taky došlo. Ve výsledku se ale vybere navíc do systému šul nul nic, spokojený nebude stejně nikdo, protože pár korun navíc nespasí ani ty nízkopříjmové a jenom se budou lidi hádat, jako my tady už dva dny.
Navíc, neexistuje žádné konkrétní rozdělení použití jednotlivých daní, je to tak, že se vyberou všechny daně na jednu hromadu a z té hromady se pak ukrajuje do jednotlivých rezortů podle toho kdo je s kým kamarád a kdo si dokáže nejvíc vydupat.
Ne, já fakt nejsem tak zlá a nesolidární jak si myslíš, mě jenom vadí tenhle systém a při nejlepší vůli nedokážu uvěřit tomu, že ty peníze navíc se opravdu použijí v celé výši v systému. Kdyby ano, tak věř, že by mě těch pár stokorun navíc nevadilo. Ale protože stát hospodaří, tak jak hospodaří, tak se nediv, že jen málokdo rád a ochotně přispěje do státní kasy.
Předchozí