Přidat odpověď
Zákon o platebním styku omezuje příjem hotovosti už nějakou dobu. Nesmí proběhnout obchod v hotovosti nad 10 000 Eur.
Jinak já si navykla platit kartou, kde to jen jde. Líbí se mi systém el. bankovnictví, že si tam můžu vyhrát, jednostlivé transakce zařazovat do kategorií, takže přesně vím, kolik za co a kde jsem utratila. Manžel raději vybírá hotovost, ale mě to přijde nepraktické, ubíráš peníze z peněženky, ony pomalu mizí a manžel pak vyšiluje, ZA CO jsi utratila tolik peněz! A já takhle fakt nevím.
Ale jedna věc je, co komu vyhovuje, druhá věc je, nařizovat něco zákonem. Víc než je teď bych platby v hotovosti neomezovala, protože mě na tom děsí to, že pak bychom byli zcela v rukách bankovního sektoru. Kdo mi zaručí, že pokud omezíme, nebo nedejbože zakáže transakce v hotovosti, že banky nezvednou poplatky za transakce do nehorázných výšin? A nebude proti tomu obrana, protože banku bude muset mít každý. Je to jako s energiemi. Všichni je potřebujeme, takže dodavatelé energií jsou omezeni pouze koupěschopností obyvatel.
Předchozí