Přidat odpověď
"Kudlo vždycky když napíšeš, jak je ti kompletně fuk, co si myslejí druzí, tak si říkám, jestli nežiješ někde na osamělým ostrově.
Protože přemýšlet o druhých lidech a trochu se i srovnávat (přiměřeně), zajímat se o názory druhých a občas se i přizpůsobovat je prostě normální neautistický chování."
Dryjádo,
jenomže to, co tady řada lidí popisuje, jak řešej svůj vzhled a to "co na to ostatní", už hraničí s patologií.
Samozřejmě, že člověk nežije na pustým ostrově do té míry, že se obléká plus mínus klacek jako ostatní, nenosí do divadla plavky a na plovárnu kožich, ale to snad vyplyne bez toho, že by o tom bylo nutný nějak moc přemejšlet.
Ale domnívám se, že pokud člověk v tomto směru nějak výrazně nevybočuje, tak je jeho vzhled většině lidí ÚPLNĚ UKRADENEJ, a že má tudíž cenu ho řešit především v tom smyslu, aby ses TY SAMA cítila dobře. Tj. i já si ráda vezmu na sebe něco, v čem se líbím sama sobě a cítím se v tom dobře, ale to je pro mě rozhodující a jsem si v tom poměrně jistá, takže neřeším, co na to Máňa odvedle (protože Máňa může klidně být předsudečná trumpeta a když mi řekne, že tanga/takovej a makovej účes se pro mě už nehodí, tak má mě to snad odradit od něčeho, co mi plně vyhovuje, jen proto, že se to nelíbí jedný Máně, kdežto třeba Anička z toho bude nadšená a Karolíně to bude jedno)?
Předchozí