Přidat odpověď
Asi bych taky doporučovala ten hadr na hlavu. Absolutně nechápu v čem družinářka pochybila.
Takže zapracovat s dcerou aby se uměla ozvat, hlídat si buď lísteček, a pokud k něčemu nepředvídanému oproti plánu dojde tak jít zavolat mámě.
U nás ve škole je taky zakázaný mobil, a dětem jsem vysvětlila že na případ mimořádných situací se to nevztahuje -což jsou situace kdy mi potřebují zavolat aby je vyzvedla, je jim špatně apod. Předpokládám že důvod zákazu je ten aby si s tím děti nehrály, nezvonilo jim to ve vyučování a o přestávkách dělali i jiné věci než viseli na mobilech. Proto ho ti moji mají během školy mají vypnutý nebo ztlumený, ale když je to nutné tak mi volají nebo pošlou sms. Nikdo jim za to zatím hlavu neutrh. To by byl snad jediný důvod ke stížnosti pokud by družinářka volat zakázala, ale tak to v zadání není.
Být nasraná že to půl hodiny čekám před školou lze být jen na sebe. Já bych po 5 minutách volala družinářce, anebo bych zvedla zadek a šla zjistit kde je zádrhel. Totéž by předpokládám udělal kdokoliv kdo by měl díte vyzvednout, i ta babička.
A předpokládalo abych to i na místě družinářky, mně by tedy absolutně nenapadlo že matka stojí půl hodiny před školou. Na jejím místě bych myslela že matka zatím nedorazila.
Dítě bych nevinila, v 10 letech má nárok nedokázat improvizovat a vyřešit nenadálou situaci, porušit zákaz telefonování, mohla se zabrat do hry apod. Navíc když ji zjevně neumí vyřešit ani někteří dospělí.
Takže družinářku chápu, chápu i dítě, co nechápu je postup matky. Nic ve zlém. (Původně jsem myslela že si tady někdo dělá legraci)
Předchozí